5 модерни неща, с които да съчетаеш масивните дъбови мебели

Модните тенденции в дизайна все повече обичат разнообразието от текстури и цветове. Залагат ту на познати класики, ту на странни комбинации, но накрая всичко е в хармония. Масивните дървени мебели носят аристократичен дух, но с какво можеш да го съчетаеш?

На вашето внимание – 5 модни предложения:

Плетива

Звучи малко странно, но есента идва и хладното време предразполага. В момента плетените възглавнички и одеяла върху дивана са голям хит. Придават елемент на топлина, точно както „хюга“- скандинавското течение за усещане за домашния уют.
Вземете си цветни елементи, които ще повдигнат духа ви и в най-суровата зима.

Кожа

Вечна класика е комбинацията между дърво и кожа – двата най-скъпи елемента в изработването на мебели. Не само че е модерно, но и никога няма да излезе от мода. Това съчетание е предназначено за силните и сериозни натури – за техните офиси, дневни и дори спални. Тъмните тонове кожа с тъмен дъб е най-елегантният микс, който може да имате на работното си място – първото впечатление за вас ще е за знаещ какво иска характер, готов да спечели всеки на своя страна.

Метал

Металът от няколко десетилетия насам все повече навлиза в модерните домове. Символ на изчистените форми, сам по себе си носи студенина и индустриално усещане. Затова любим подход на интериорните дизайнери е да поднасят този суров материал с щипка топлина от масивното дърво – метални врати с дървени плотове или металана маса с диван от дъб. Полилеите от ковано желязо са желан елемент във всеки съвременен дом, независимо от интериорния стил, но най-честата им комбинация е с дървени и кожени мебели. Балансът между природата и суровия метал е задължителен за изграждането на силна и ярка визия.

Въжени мотиви

Дебелите въжени орнаменти са вечното лято в дома. Често въжето се появява в модерния дом като полилей, детайл по масата или столовете или като рамкиране на елементи. Комбинацията му с дърво носи много радост и ни отвежда в добрите спомени за лято, слънце и морска вода. Препоръчително е да се прилага в светли и слънчеви стаи за по-голям ефект. Дизайнерите я използват в уютни и бутикови домове на млади и забавни натури, където артистичността е задължително присъствие.

С каквото и да съчетаете масивната мебел, тя е основата на добрия вкус и смелите решения за интериора.

връзка с нас