Балансът – златното правило в интериора

Когато настъпи дългоочакваният момент да си направим собствен дом, вече сме премисли всичко и сме наясно какво искаме. Но много пъти представите ни не съвпадат с реалността. Затова не трябва да се пренебрегва помощта на интериорните дизайнери, които ще ни предложат цялостни решения, с които да се почувстваме уютно и сигурно. С тях ще спечелим най-вече спокойствие, ще сме сигурни за качеството на материалите и ще имаме достатъчно време да помечтаем за крайния ефект. Пък и ще избягаме от куп недоразумения и разочарования, които се появяват, когато действаме сами.

Кои са най-честите, които правим, ако се заемем сами с обзавеждането на дома?

  • Липсва план за дизайна още при основния ремонт. Проектът може да не е в толкова начална фаза, но дизайнерите препоръчват започването на работата по идеите за мебелиране възможно най-рано. Вградени дрешници, точни размери на диван и варианти за оползотворяване на всички ниши – всичко това се решава още преди боядисването.
  • Не сме помислили за достатъчно пространство. Всички харесваме отворените пространства с много свободно място, където да се развихрим, но често забравяме да оставим такова, в желанието си да имаме всичко, родено във въображението ни. Не се затрупвайте с идеи, изкристализирайте най-добрите и ги обсъдете с професионалист!
  • Не забравяйте за коридора. Това е най-подценяваното място за декориране, но е мостът между дизайните във всяка стая. Сложете шкаф, наредете картини и цветя, ако има достатъчно място, може да се получи и прекрасен кът за чете с малко кресло. Цветовете и елементите трябва или да са контрастни или да носят по мъничко от духа на всяка стая, към която предлагат път. Интериорният дизайнер ще посъветва най-добре как да се спази този специфичен баланс.
  • Не обмисляме колко място ще трябва за съхранение. Къде ще поставим зимните якета през лятото, къде ще подредим всички кърпи, спално бельо и многобройните дамски обувки? Вградените дрешници са най-доброто решение, но за тях трябва да се помисли още от самото начало.
  • Уж знаем точно какво искаме, но нищо не излиза на сметка и по джоба. Определете пет основни желания и изисквания към всяка стая и се опитайте да се абстрахирате от всичко останало, за да получите един консистентен и изчистен от прекалено много вещи дизайн.

Мебелна фабрика „Вълчев“ предлага цялостни решения за дизайна на вашия дом – от банята до спалнята. Всичко е въпрос на баланс. А ние ще ви помогнем да го откриете.

връзка с нас