Мебели от дъб | Мебели от масив


Благодарим ви! Ние ще се свържем с вас.
Съжаляваме! Вашето съобщение не е изпратено.Статии


Как да изберем перфектната трапезна маса

Най-добрата маса за хранене е тази, която е добре проектирана, пасва на пространството и отразява личния ви стил. Ето няколко съвета, с които може да въплътите истинско бутиково усещане. 

Точен размер

Много е важно краката на седящите да  могат да се движат свободно и да се поставят един върху друг без ограничения. Някои специалисти препоръчват масата да е фокусът в пространството, около който да се подредят другите мебели и да кореспондира с цялостните интериорни решения.  

Естествени материали

Изборът на материал за вашата маса за хранене може да бъде труден. Трябва да балансирате цената, поддръжката и личния си стил. Най-добрият вариант са мебелите от естествени суровини и по-конкретно – дървото дъб. Това е класика, която придава лукс и уют. Освен това е материал, който издържа на времето и си заслужава инвестицията. Перфектен завършек биха били елементите на дърворезба. Комбинирайте дървото с камък, метал или кожа – тези материали взаимно засилват „топлото“ и съотвтетно „студеното“ си излъчване.

Добрата форма има значение

Квадратните и правоъгълните маси са най-често срещаните, така че там ще намерите повече възможности за избор по отношение на стил, размери и опции за разширяване. Но кръглата или овалната маса може да ви позволи малко повече място и безопасност за придвижване в пространството около нея. Такъв тип маси се препоръчват най-вече за по-тесни и правоъгълни пространства.

2020 - 11 - 06

Мебелна Фабрика „Вълчев“ със специални изненади на Стройко 2020

За всички фенове от фейсбук – 10% отстъпка!

Мебелна Фабрика „Вълчев“ вече е традиционен участник в едно от най-големите и престижния изложения за мебели – „Стройко Експо“. От 21-ви до 25-ти октомври всички ценители на качествените луксозни и бутикови мебели от масивен дъб, могат да ни намерят на щанд 111 ет. 1, всеки ден, от 10.00 до 19.00 часа.

Тази година има и специален комплимент. Всеки, който изтегли талон от фейсбук страницата ни и го покаже на щанда, ще може да се възползва от 10% отстъпка за всяка наша пожелана мебел и цялостен интериор.

През изминалите месеци внедрихме нови линии домашен луксозен офис, които се приемат изключително добре от всички, които трябва да обособят удобно и стилно работно пространство у дома. На щанда ни ще може и да се запознаете с нови елементи ръчна дърворезба, които са истински автентичен завършек на едно елегантно интериорно и екстериорно пространство.

Ще разберете повече и за новия ни шоурум в София, който открихме съвсем наскоро на адрес бул.Шипченски прпход 13 срещу зала “Универсиада”. Там може да заповядате от вторник до събота между 10.30 ч. и 18.30 ч. да почерпите идеи. Очакват ви спалня, трапезария, хол, и обзавеждане, които ще погалят сетивата с елегантост. Нашите опитни консултанти ще ви помогнат да изберете най-доброто за вашите нужди.

2020 - 10 - 19

Бюрото – шик и практичност

Дори и да не работите от вкъщи има едно кътче в него, което съчетава едновременно уединения, но и отражение на вашата индивидуалност. Това е домашният кабинет или работно пространство. Най-важният елемент от него е подгодящото бюро.

Масивен дъб, който устоява на времето

Независимо дали е част от цялостни интериорни решения или не, когато избирате вашето бюро или работна маса, на първо място трябва да подберете правилния материал. Масивният дъб е изключително подходящ за такъв тип мебел, защото е изключително здрав и издръжлив на времето. Освен това той е и екологичен и е безопасен за здравето.

Естествена красота

Освен практичност, естественият дъб съчетава и неповторима красота, въплътена във всички бутикови мебели, ирзботени от Мебелна Фабрика „Вълчев“. Естесвените нишки на дървото придават уют на всяка мебел и пространство. Този материал се комбинира чудесно и с дърворезба или позлата – истинка добавка за лукс в пространството.

По-добра ефективност за работа

Когато подреждаме нашия работен кът или кабинет, освен естетиката трябва да обезпечим и спокойния работен процес. Научно доказано е, че дървото успокоява. То все повече се завръща в интериора особено в модерните интериорни решения. Същото важи и за естесвените цветове като кафяво и зелено, които ни карата да се чувстваме защитени на подсъзнателно ниво, което подобрява концентрацията.

2020 - 10 - 02

Таван, от който няма да свалите поглед

Подготвяте ново жилище или сте в процес на обнвяване на старото? Има един елемент в итериорния дизайн, който често подценяван, всъщност е един от най-важните, а именно – таванът. При правилен подход той може да  носи истинко бутиково усещане като неизменна част от цялостните интериорни решения.

Дърво – класика и лукс

Естественият дъб, използван за общивки на тавана, носи усещане за благородство, вкус и отношение. Може да го използвате като за цялата площ, така и за отделни сегменти. Освен това този материал е подходящ както за класически интериор със състарени греди, така и за по-модерни решения като скандинавския или винтидж интериор. 

Екологичност и безопасност

Освен красота, таваните от дърво има и редица ползи. Например, те продължават да „дишат“ с времето като нормализират влажността и климатичното състояние в помещенията и ги правят по енергийно ефективни. Освен това, таваните, изработени от естесвен дъб са екологични и безопасни за здравето и придават ненадминат уют и бутиково усещане, поддържат и шумоизолоцията.

Подходете с размах

Таванът е елемент, към който може да приложите истински голям размах с внимание към детайла. Дърворезбата, например е чудесен начин да превърнете тавана в шедьовър. Много е важно да съчетаете с цялостното обжавеждане – добър интериорен подход би бил да създадете контраст между пода и тавана. Все по-популярно напоследък е и използването на огледала, които разширяват пространството. Наблегнете и на вграденито осветление.

2020 - 09 - 25

Злато за луксозен блясък в интериора

Използването на злато в интериора никога няма да излезе от мода. То носи усещане за лукс, красота и непреходност. Без значение дали ще го изберете за големиили фини детайли, този елемент ще остави трайна следа в избраното от вас пространство. В последните години популярността му се завръща, особено в цялостни интериорни решения.

Екстравагантни с черно и златно 

Комбинирането на черно и златно е брилянтен начин да направите едно пространство по-мистично, по-драматично и “тежко”. Същевременно щипка от този цвят омекотява пространството. Решете как ще го внедрите още с проектирането на луксозен интериор. Ако сте по-екстравагантни, може да изберете тази комбинация дори за банята си.

Преоткрийте класиката като комбинирате с дърво

Естествената красота на естествен масивен дъб се съчетава с благородството на златото. Студеният отблясък на метала, в съчетание с тъмно дърво, придава особен стил на интериора. Колони в златисто, например, са вариант за почитателите на античния стил и са перфектният вариант за подчертаване на разкоша. Добро приложение е  използването като част от бутиково обзавеждане

Детайли за разкош


Независимо какъв интериорен стил изберете, магията на златото може дискретно да бъде внедрена чрез разнообразни детайли. Например при брави на врати, полилеи, плоскости, дори рамки за картини или огледала. Подходящи варианти са и матираните повърхности със злато. Каквото и да изберете, не забравяйте добрата светлина и правилното ѝ разположение.

2020 - 09 - 18

Биофилия – най-новата мода в еко дизайнa

Един от най-големите недостатъци на глобализацията и урбанизацията е отдалечаването от природата. Това, в съчетание с непрестанното облъчване със “синя светлина” от дигиталните устройства, чувствително понижава качеството на живот. Именно връщането на благотворното влияние на природата директно в дома, е вдъхновила една от най-актуалните тенденции в интериорния дизайн в момента – биофилията или “любовта към природата”. Ето как да я приложите в избрания от вас цялостни интериорни решения.

Естествени материали и цветове

Основният принцип е използването на естествени материали, цветове, текстури и форми при обзавеждането. Тук влизат дървото, камъкът, металът. На първо място изберете тема – море, планина или конкретен сезон. Важна роля имат и цветовете и тяхното доказано влияние върху психиката. Синьото действа успокояващо, зеленото – ободряващо, а жълтото засилва чувството на уют и топлина.

Вода, светлина и зеленина

Подредете вашия интериор по такъв начин, че да допуска максимално добре естествената светлина. Може и да я “разчупите” с витражи. Друг важен принцип е да внедрите максимално много зеленина – освен в цветя, това може да са цели елементи като стени и тавани. Елементи, свързани с вода също ще допълнят вашия интериор.

Декорация

Като подходящо допълнение използвайте подбрана декорация. Много подходящи са мебели с дърворезба, която създава усещане за лукс и индивидуално отношение. Заложете и на рамки и пана от естествени материали. Според темата изберете миди, шишарки, сувенири от естествен камък. Експертите препоръчват да се комбинират различни текстури, които взаимно да засилят влиянието си.

2020 - 09 - 05

Нови идеи за нова кухня

Краят на лятото и началото на есента е онзи преходен момент, в който все по-често фокусът се прехвърля “вътре” в дома. А какво по-подходящо от това да започнем промяната от кухнята – мястото, където най-често споделяме семейните емоции? Ето няколко идеи за луксозни интериори, в които да съчетаете масивния дъб.

Камък и мрамор

Мраморът, особено ако е цветен, без съмнение създава автентично усещане за стил. “Студенината” на естествените материали, като камък и мрамор, контрастират с уюта и топлината на дъба и взаимно засилват ефекта си. Мраморът става все по-предпочитан за цялостни интериори от признати дизайнери и може да се използва както за плотове, така и за декорация и дори за цели елементи като “острови”. 

Свежестта се завръща

Няма нищо по-хубаво от това да запазим топлината и свежестта на лятото у дома. Светлите тонове се завръщат и в цялостните интериорни решения, както мебелите по поръчка. Дървото, боядисано в бяло например, е все по-предпочитано, а в съчетание в синьо, придава истински средиземноморски стил.

Двойни кухненски острови

Два идентични самостоятелни кухненски плота е тенденция, която става все по-устойчива. Този акцент, който лесно може да внедрите в кухнята си, придава невероятен ефект за неподправен лукс. Той е особено подходящ за по-големи кухни, а в последните години се превърна в абсолютен хит. Двойни острови в кухнята ви със сигурност ще придадат невероятно бутиково усещане на цялото пространство.

2020 - 08 - 28

Места за съхранение – пазители на лукса

Във всеки дом има категория мебели – места за съхранение, които са определящи за цялостната визия и излъчване на пространството. Правилният им подбор, освен гаранция за лесно достигане до вещите ви, е гаранция за освобождаване на пространство и задължителен детайл от всички цялостни интериорни пространства.

Холни шкафове

Всеки хол има нужда от подобен шкаф – малък или по-голям, който може да бъде определен като лице” на помещението. Препоръчително е той добре да скрива дигиталната ви техника, която да не се превръща в основен акцент в дизайна. Особено подходящ е масивният дъб. Едно от качествата му е, че той става все красив с времето и може да пасне във всеки луксозен интериор – от по-класически до по-модернистичен.

Витрини

Това е особен елемент, който крие предимствата на истинска бутикова мебел. Независимо дали е със стъкло или не, подобен шкаф с витрини е лице на вашитесемейни ценности, като сервизи или колекционерски сбирки. Дървото има способността да си тежи на мястото, да излъчва уют и топлина, които трябва да се усещат във всеки дом. Именно тези мебели с прибавена дърворезба например, са въплъщение на неподправения лукс във всеки дом.

Скринове

Скриновете обикновено се позиционират в по-невидимите пространства, като спални и стаи за почивка. Особено важно за тях е да издържат на продължителна ежедневна употреба, за което отново особено подходящ е масивният дъб. Обърнете внимание на качествата на механизмите, а за истинско бутиково усещане, може да използвате позлата по дръжките. За истински шик, съчетайте с други естествени материали.

2020 - 08 - 21

Добрата врата, която заслужава всеки дом

По дрехите посрещат, по ума изпращат, гласи народната мъдрост. Така е и с вратата на всеки дом. Тя е своеобразна бариера “отвътре-навън” и помага за правилната настройка при влизане в ново пространство. Ето някои съвети за избор на правилна врата, доказали се във времето.

Масив, който си тежи на мястото

Малко неща изглеждат и се усещат толкова “стабилно”, колкото входна или интериорна врата от масивен дъб. Този материал е издръжлив на времето и продължителната и интензивна употреба. Освен това обезпечава сигурността по най-добрия възможен начин и е олицетворение на бутиковото усещане в интериора.

Незаменима част при луксозни интериори

Вратите от масивен дъб могат да се съчетаят с всеки вид цялостни интериорни решения, особено ако са изработени по поръчка. Естественият цвят на дървото става все по-красив с времето, като същевременно продължава да излъчва топлина за неподправен уют. Ако го изберете за своя кабинет, хол или салон, това ще ви създаде истинска наслада на сетивата за вашите гости и партньори.

Изберете подходящи детайли 

За отличен завършек на вашата врата може да изберете измежду различни елементи. Особено подходящи са витражите, които се съчетават отлично с дървото. Изберете дърворезба за подчертаване ефекта на различни елементи. За истинските ценители е подходяща позлатата.

2020 - 08 - 14

Мебели, в които да “потънеш”

Всеки от нас има любимо място в дома, в което може да “потъне” и да релаксира качествено. Най-често това е фотьойлът, диванът, креслото… Мебели, които освен разкош и стил, трябва да осигуряват и качествена почивка. Ето защо те са толкова специални:

Кожата никога не излиза от мода

Малко мебели може да са по-красиви от тези, които са изработени от естествена кожа. Това придава неподправен лукс за всяко помещение и никога не излиза от мода. А материалът, който идеално се съчетава с него, е дървото. То носи топлина и уют, но същевременно излъчва сила и устойчивост.

Ретро излъчване с люлеещ се стол

Ретро излъчването все повече се завръща в интериора. Пример за това са стилове, като винтидж, който излъчва емоционалната свързаност с миналото и в същото време е внедрена нотка съвремие. Люлеещ се стол от естествен дъб е универсална мебел за всяко помещение, къща, вила и дори двор. Времето, прекарано в него, носи невероятно усещане на отпускане.

Кресло за царствено усещане

Креслото е друга разновидност на мебел, предназначена за по-специални поводи и за хора с усет към заобикалящия ги интериор. То носи усещане за престиж и в същото време акцентира на индивидуализма. Обикновено се използва за представителни помещения като трапезария и дневна. Всеки, прекрачил прага на дома ви, би се почувствал истински специален с такава мебел.

2020 - 08 - 05