Бутик с дъх на дъб

Думата „бутик“ произлиза от френски и навлиза в европейския речник около 1860 година. Значението е – магазинче с малко, но качествени стоки. Допреди 100 години, българските занаятчийски улички са били пълни с подобни бутикови местенца, предлагащи ръчно изработени дрехи, сечива, мебели, посуди… А всеки майстор се е стараел да сътворява най-качественото и красиво изкуство.

Бутиково vs. масово?

В световен мащаб, с годините занаятите започват да губят стойност и биват измествани от големите машини, които правят един и същи продукт, бързо и в големи количества. Индустрията започва да губи човешкия фактор и индивидуалност. Често масовото производство допуска малки грешки в продукцията си, докато ръчната изработка има контрол, след всяка изършена операция, и почти няма пропуск в качеството.

Истинският смисъл на „бутиково“ е – продуктът допълва личността и стила, а креативността на майстора живее в него.

Бутиковата мебел е нещо уникално. Когато видите стар стол от дърво, „обрисуван“ с резба, загледайте се по-отблизо. Той носи душата както на майстора, така и на притежателя му. Мебелите се правят по поръчка и следват вкуса и желанията на бъдещия им собственик.

Столът „Драконите“ на дизайнера Елийн Грей е направен през 1919 г. и става притежание на Ив Сен Лоран. Тази мебел повтаря качествата на собственика си – толкова артистична и екстравагантна е, че била продадена последно за 22 милиона долара.

Мебелна фабрика „Вълчев“ предлага цялостно бутиково изживяване, отразяващо всяка индивидуалност. Затова всичко е лично. Няма детайл, който да не е изпипан и персонализиран, за да създаде комфорт и естетика, носеща удоволствие на притежателя. Тук компромис няма.

връзка с нас