Бутикови мебели от дъб – само за ценители

Дъб. Замисляли ли сте се колко сила има в тази дума? Това е един от най-универсалните и издръжливи дървесни видове, който се използва от стотици години за изработката на фини мебели.

Масивното дърво е било на особено голяма почит от аристократи и владетели, които не са пестили средства за истински и неподправен лукс за своите дворци и резиденции. В съвремието, макар че мебелите от този вид са по-скъпи от многобройните варианти на пазара, са все по-актуални в най-новите тенденции при обзавеждането за домове, кабинети, хотели и ресторанти. На какво се дължи това?

Красота и топлина

„Добрият дизайн е комбинация от въображение и силна идентичност“. При мебелите от дъб, вие имате свободата за нетипични решение и малки „провокации“, които да отразят личния ви почерк. В Мебелна фабрика „Вълчев“, всеки детайл се изработва ръчно, което е гаранция за уникалност. Естественият цвят на дървото гали сетивата, а детайл с  позлата или дърворезба е перфектният луксозен завършек в интериора за всяко помещение.

Практичност

Освен красота, разбира се, основно качество на мебелите е да са практични. Дъбовите мебели са перфектни, както за  цялостни интериорни решения, така и за всяко помещение по отделно – кухня, спалня и дори антре. Издръжливостта на дъба го прави особено подходящ както за ритъма на забързания градски човек, така и за бягството от него под формата на вила или хижа. Не по-малко важен фактор е поддръжката – дървото се амортизира много по-бавно от другите видове материали, използвани в обзавеждането и инвестицията ще си струва многократно.

Класиката е новото модерно

Поради целия кич, който ни заобикаля, днес е все по-трудно да се поддържа истински стил и класа, особено що се отнася до обзавеждането на дома. Вариантите са безброй, но едно е сигурно – избирайки дъбови мебели, никога няма да сгрешите. Те лесно се съчетават с всеки друг стил. Независимо дали сте почитател на традиционния или съвременния дизайн, дъбовите мебели се съчетават идеално и в двата случая.  С правилна грижа не остарява, а изглежда по-добре с годините. 

връзка с нас