Бяла екзотика в интериора

През последните години обзавеждането с бели мебели от масивно дърво добива все по-голяма популярност. То може да се използва както за цялостни интериорни решения, така и за отделни елементи като рафтове, маси, столове, библиотеки. За да постигнете максимален ефект, усещане за лукс и автентичност, може да следвате тези насоки: 

В спалнята за повече ефирност

Обикновено за помещения като спалня или всекидневна, използваме повече текстил в тъмен цвят за придаване на по-голяма “тежест”.  Въпреки това, дърво в бял цвят навлиза все повече в тези пространства. Белият цвят дава ефирно и успокояващо усещане и придава романтика. Комбинацията от бели лъскави подове с дървени панели и топло меко осветление, са задължителни елементи за пълноценна почивка.

Доза модерно излъчване в кухнята

Умелото съчетание на мебели от дърво и искрящи повърхности, визуално разширява пространството и придава на помещението обещаващ за комфорт вид. Какво по-подходящо за това от кухнята, която е “сърцето” на всеки дом? Рецептата е: минимални детайли, контрастни цветове, удобно оформление и функционалност на мебели и уреди. Ако разполагате с по-малко пространство, белият цвят е чудесен начин за визуално увеличаване на размера на една стая. Освен това създава чувство за чистота, спретнатост и уют. 

Играйте с нюансите!
Мебелите от дърво, боядисано в бяло, предлагат голяма база от нюанси, които да приспособите към вашите нужни. По-тъмно, по-светло, със сив оттенък или искрящо бяло – каквото и да изберете, интериорът няма да бъде скучен и монотонен. Ако ви е основен цвят, експертите препоръчват да обособите няколко акцента в по-тъмен и естествен цвят на дърво, за да засилите ефекта му. Различни елементи с лилаво също са много подходящи. 

връзка с нас