Дъбът в хотела – удоволствие за истински ценители

Употребата на първокачествения дъб и неговите качества далеч не се изчерпва с интериора у дома. Той е идеална “подправка” за всеки хотел или място за почивка. С годините подобни интериори са се превърнали в запазена марка за истински ценители на лукса и детайлите. Ето защо той е толкова подходящ.

Игра на стилове

Всеизвестен факт е, че добрият хотел се познава не само по удобствата, но и по цялостната атмосфера в обзавеждането. Независимо дали искате вашето пространство да има по-класическо излъчване, или сте привърженик на по-модерните стилове като винтидж или гранд милеанал, дъбът е подходящият материал. Той може да бъде внедрен във всеки елемент – от гредите на тавана, през стаите, общите помещения, до отделни детайли и мебели, на които искате да акцентирате.

Издръжливост във времето 

Инвестицията при обзавеждането е дългосрочна. Затова специалистите съветват да използваме за обзавеждане маси, легла, столове, пейки, врати, стълбища и аксесоари, които могат да издържат на интензивна ежедневна употреба. Ако дървото се поддържа правилно, то не само става по-красиво с времето, но ще служи максимално дълго. За да придадете особена уникалност на вашето място, използвайте дърворезба или витражи. 

Естествена топлина

Освен че е истинска наслада за сетивата, дъбът допринася с още нещо за цялостното усещане за пространството. Това се дължи на свойството на дървото да излъчва топлина и уют. Независимо дали ще го изберете за вътрешен салон, тераса или градина, този материал ще помогне на всички ваши гости да се отпуснат и насладят максимално на престоя си. Освен това е доказано, че цветовете като кафяво и зелено създават чувство на сигурност.

връзка с нас