Диванът – черешката на комфорта

Диванът е задължителен елемент от всеки дом. Той допълва всекидневната и избрания стил в интериора. Освен това тази мебел е залог за добра почивка и комфорт. Въпреки това правилният му избор може да е трудно начинание – големина, форма, материали и най-важното – как да отрази вашата индивидуалност. Ето и някои от основните тенденции в момента, които може да ви улеснят:

Естествени оттенъци

В момента дизайнерите акцентират на спокойните и хармонични естествени цветове. Такива са пясъчно, бежово, слонова кост и кафяво. Освен това те лесно се вписват във всеки интериор и „остаряват“ много по-бавно. Друго предимство е, че се комбинират още по-лесно с разнообразна по цвят и материал тапицерия.

Дървена основа

Мека мебел с такава основа въплъщава ретро излъчването и в последните години навлиза все повече в модерния интериор. Дървото винаги е било „главен герой“ при изработката на мебели и запазва тази си роля и при съвременните дивани, вдъхновени от бохемския стил на 70-те години.


Модулни системи

При модулните системи  размерът, конструкцията, изборът на елементи, както и взаимното им разположение се определя от личните предпочитания на купувача. Това предлага не само възможност за множество комбинации, но и преустройство на интериора след време. Друга тенденция са подвижните облегалки, подглавниците и подлакътниците, за да могат във всеки един момент да се превърнат от диван в спалня.

връзка с нас