Добрата тераса – перфектният завършек във всеки дом

В днешно време притежанието на тераса в дома или вилата е изключително ценно. Но доста често това безценно пространство бива превърнато в склад или сервизно помещение, което притъпява истинския му чар. За тази “топлата връзка” с природата е необходимо особено внимание.

Присъствие на стилни мебели

За вашата  вила, правилно обособената тераса или външен кът внасят настроение и усещане за уют. С правилно подбрани  мебели от масив, това място ще привлича като магнит всички гости и вас самите при топло време. Подходяща широка пейка и маса за хранене ще превърнат всяко събиране с приятели в празник, а люлеещият се стол е запазена марка на всеки бохем и би подхождал на всеки размер тераса.

Шикът е в парапета

Всяка тераса лесно може да бъде променена само с помощта на един детайл – парапетът. Отворен или плътен, елегантен, луксозен или силен акцент – вариантите са многообразни. Един от най-добрите материали за това е дървото. Дори след обработка, дъбът остава “жив” и продължава да излъчва своята топлина. Ако изработката е ръчна, нишките на дървото могат да се превърнат в красива естествена декорация . А ако сте почитател на вековните български занаяти, запазени и до днес – използвайте дърворезба, която има свойството да “отвори” всеки архитектурен елемент. 

Внесете природата у дома с цветя!

Ако не притежавате двор, който да ви зарежда, има лесен начин да усетите живителната сила на природата чрез цветя и озеленяване. Особено след период на принудителна изолация. Цветята допълват перфектно всеки интериор, базиран на масивната дървесина, независимо от сезона. Може да използвате саксийни или пълзящи цветя, според личните предпочитания. Доказано е, че земните цветове, като кафяво и зелено, действат благоприятно на емоционалния баланс. 

връзка с нас