Дървото като антистрес

В момента, както България, така и светът, се намират в сериозна криза. Именно в този период, белязан със стрес, тревожност, болести и негативна информация, е важно да се погрижим добре за себе си. Един от начините да поддържаме психиката си в стабилно състояние е правилният избор на заобикалящата ни среда.

Природата у дома е като защитна стена

Дървото и естествените материали са все по-търсени в момента. Според експерти, специализирани в сферата на психологията, в момента най-важно е средата около нас да създава уют, топлина и спокойствие, които се въплъщават в тях. Най-ефективният начин е да ги използваме в цялостни интериорни решения и облицовки, които ще ни накарат да се чувстваме защитени, още повече в ситуация на ограничен достъп до естествената „живителна“ енергия на природата.

Смяна на обстановката за тонизиращ ефект 

Всеизвестен факт е, че смяната на обстановката има тонизиращ ефект за съзнанието. В случая на ограничени пътувания, трябва да приложим това правило в рамките на собствения ни дом. Какво по-подходящо време да направим освежителен ремонт и да заменим амортизирани мебели като столове, маси, шкафове? Изберете свеж нов акцент за дома си – дърворезба, витражи, корнизи – все детайли, които могат да променят цялостното усещане за помещението.

Не забравяйте и функционалността

За голям процент от активните хора, принудителният престой у дома се превръща и в принудителен офис. Направете дългосрочна инвестиция в здравето си като си осигурите удобен работен кът. Масивните маси, бюра, столове и рафтове са доказали своята издръжливост във времето. Ако търсите определени тенденции – в момента много актуален е и гранд милениал стилът. Той комбинира модерни елементи с класически привкус, като например винтидж мебели в по-съвременни цветове и мотиви  и отразява емоционалната връзка с мебелировката.

връзка с нас