Дървото – уют и практичност в детската стая

Още с появата на нов член на семейството, родителите започват да планират обособяването на самостоятелна детска стая. Затова е важно да бъде обзаведена с мебели, които да са универсални и да отговарят на нуждите на децата за няколко години напред. Трябва да се има предвид, че стаята често се нуждае от обновяване поради бързата промяна на изискванията на възрастта на детето и нуждите му. А ако децата са две, това се превръща в още по-голямо предизвикателство. Ето какво трябва да имате предвид:

Правилен избор на материали

Препоръчително е мебелите да са с гладки повърхности и лесни за поддръжка. В този случай дървото е един от най-подходящите варианти. То създава уют и носи усещане за топлина и красота. Не на последно място създава любов към природата и естествените материали. Освен това мебелите от дърво ще служат дълго на децата ви. Предполага и разнообразни възможности за декорация.

Достатъчно свободно пространство

Първоначално в детската стая трябва да са поместени най-важните и необходими неща, като кушетка и гардеробче, както и стол за родителя. Предвидете  достатъчно пространство за пълзене и игра. Ако децата са две – практично би било двуетажно легло, което спестява място. С напредване на възрастта е добре да помислите за обособено пространство с диванче и масичка за посрещане приятели, както удобно ученическо обзавеждане.

Практичност на подредбата

Детската стая ще се променя бързо, заедно с вашето дете. Важно е да се насочите към практичен вариант за съхранение на играчки, книги и дрехи, които ще се увеличават с времето. Добър избор са табуретки, в които могат да се поставят вещи, легло с шкафове, вградени гардероби, максимално използване на пространството по стените чрез етажерки.

Най-добрият вариант за обзавеждане на детската стая е с индивидуален проект, съобразен с вашите нужди и потребности https://mebelvalchev.com/produkti/spalni/.

връзка с нас