Дървото – задължителна съставка за перфектния домашен офис

Вече повече от месец всички преминават през безпрецедентна криза. Ситуацията е нова и изисква нова нагласа към променения ритъм в ежедневието, към социалната дистанция и не на последно място – към  работните ангажименти. Много голям процент от хората вече са пренесли офиса си между стените на своя дом. Но как да да го направим перфектен и да си гарантираме продуктивност и хармония?

Мебели, които ви отиват

Усещали ли сте, че мебелите имат способността да създават неповторимо чувство на уют, точно за вас самите? Особено тези от естествено дърво. Настоящият момент е изключително подходящ да намерим точно такива мебели за комфорта на вашето работно място. Това може да е както цялостно интериорно решение за кабинет, така и за отделно бюро в комплект с комфортен стол. Това е дългосрочна инвестиция, която ще остави своите положителни ефекти дълго след като сегашната криза е зад гърба ни. Освен естетика, дъбът е известен със своята издръжливост във времето.

 Библиотеката – бижуто на всеки кабинет

С мебелите от масивно дърво комфортът и мебелите взаимно се допълват. Но има едно нещо, което може да се нарече „бижуто“ на всеки дом – библиотеката. Тя може да е както открита, така и остъклена. Ако е подбрана правилно, тя придава изключителен лукс и завършеност на всяко помещение. Книгите говорят много за собствениците си – намерете им заслуженото място. Магията на времето и мъдростта, запазени в тях, може да бъдат подсилени от стилна дърворезба или позлата. Превърнете сегашния задължителен престой у дома в приятно прекарано време чрез подреждане и селектиране на домашната библиотека.

Правилна подредба

След като изберете предпочитаните мебели за вашия домашен офис, идва ред и на подходящата им подредба. На първо място е светлината – стремете се тя да е естествена. Това е фактор за добра продуктивност и енергия. Освен това обърнете внимание и на цялостния интериори и негово излъчване. В периоди на ограничен достъп до природата, експертите съветват да се фокусираме върху земни цветове като зелено и кафяво. Те доказано носят положително влияние върху психиката. Осигурете си и достатъчно пространство за работа, за да не се чувстваме „притиснати“. Друго, за което трябва да внимавате, е по възможност, работното ви място да е отделено и обособено от другите пространства в дома ви.

връзка с нас