Естествените материали в дома – източници на красота и вдъхновение

Естествените материали се завръщат като тенденция в интериора. В зависимост от правилното съчетаване те могат да препращат към различни стилове и епохи. Ето няколко идеи с какво да съчетаете дървото за неповторимо, свежо и хармонично усещане:

Камъкът, който значи стабилност

Мебелите от масивно дърво се допълват по съвсем естествен начин с камъка и неговите разновидности, чието приложение е много широко. Освен че създава специфично усещане за стабилност и издръжливост, той действа и успокояващо на сетивата. Този материал може да присъства във всяко помещение на вашия дом. От пода, под формата на настилка, през таван с греди и каменна облицовка за кухнята. Ако го изберете за хола и трапезарията си – помислете за плотове, изцяло от камък, които да контрастират с мебели от дърво. Друг вариант е да използвате камъка само като акцент – за облицоване на специална ниша или за част от банята ви.

Метал – основата на индустриалния дизайн

Индустриалният стил в обзавеждането се превърна в популярна тенденция през последните години.  Но защо той е толкова уникален? Най-типичното за него е комбинацията между дърво и метал. Тези два материала, коренно различни по своята физика и визия, са свързани от  съществена характеристика – естествени материали, носещи уникална симбиоза между красотата на живата и неживата природа. Топлината и уютът на дървото контрастират, но също така се допълват със студената визия на метала. При този стил е характерно наличието на механични детайли по корпусите – болтове, нитове и дори зъбни колела често остават изложени на показ. Точно това са и  акцентите, на които трябва да се акцентира, за да разгърнат своя „характер“.

Кожа за бохеми

Бохемският стил в интериорния дизайн е уникална  смесица от различни култури и епохи, но без съмнение е особено характерен за артистичните натури, като художници, писатели, музиканти, журналисти, пътешественици и за хора със свободен дух, търсещи приключения. За него е особено характерна кожата. В днешно време бохемският стил се завръща особено силно чрез винтидж стила. Може да се използва за всички мебели – от столове, през дивани, маси, шкафове. Смесицата от старо дърво и кожа, която е изкуствено състарена, придават неповторимо уютно усещане. Други елементи от западния бохо стил са пискюли, ниски легла на пода и високи балдахини.

връзка с нас