Голямото завръщане на дървото в интериора

Новата година вече е факт, а с нея и голямото завръщане на дървото в интериорния дизайн. Специалистите се насочват към него, не само заради безспорните му качества относно здравина и издръжливост, но и заради големите възможности, които дава за обработка, орнаменти и уникалност.
Дървото създава усещането за уют
Естественото дърво създава уют във всяко пространство – от кухнята, през коридора и дневната до банята. Дали ще го изберете за цялостния ви интериор, за допълваща конструкция като преградна стена или за таван. Това без съмнение ще внесе късче природна свежест, която няма да остане незабелязана от никого.
Комбинира се с разнообразни материали
Независимо какъв стил сте избрали за вашия дом, кабинет или заведение, дървото може да се превърне във ваш добър „приятел“. То се комбинира лесно с камък, метал, стъкло, кожа. Това ви дава възможност за избор – както за мебелите, така и в цялостния интериор. Ако имате „остров“ в кухнята си, спокойно може да съчетаете с бар столове от масивно дърво. Що се отнася до банята – какво по-атрактивно от дървена мивка? Използвайте въображението си!
Класиката винаги е на мода
Според експерти в областта на интериорния дизайн и архитектурата, един от материалите, които биха могли да станат бум през 2020 гoдина, е именно дъбът. Цветът му без съмнение придава елегантност и стил – не само при обзавеждането, но и при декорацията на стените и различните облицовки. Той е с голяма твърдост и подхожда на всякакъв вид покрития за всеки сезон.

връзка с нас