Гранд милениал стил – класика с нова перспектива

„Всичко модерно е добре забравено старо“. Тази максима важи в пълна степен и за интериорния дизайн. Едно от най-актуалните направления в момента е стилът „гранд милениал”. Той се характеризира с комбиниране на модерни елементи с класически привкус и е особено предпочитан за поколението на хилядолетието, известно като „милениум поколение“. Повлияно от социални мрежи, отдаденост на еко каузи и глобализацията, това поколение има и още една характеристика – завръщане към традициите чрез нова перспектива.

Винтидж мебели

Той се характеризира с винтидж мебели – столове, маси, холна гарнитура, в по-модерни цветове или в комбинация с модерни мотиви в интериора. Идеален материал за това са мебелите от масивен дъб.  Те са устойчиви, но в същото време гъвкави и това позволява да се декорират или претапицират.

Съкровищата от сандъка

Гранд милениал стилът отразява и емоционалната връзка с интериора и вниманието към всеки детайл, подобно на грижата и вниманието, с която подхождаме към семейството и неговата история. Тази тенденция е вдъхновена от младостта на бабите и дядовците ни – 20-те и 30-те години на миналия век. За акценти в този интериор ще ви послужат всички семейни ценности от онова време – картини, украшения, сервизи, лампи, които могат да заживеят нов живот и да разкажат забравени истории.

Задължителните детайли

Много характерно за този стил са дървените елементи. Това може да е стълбище, рамка за огледало, врата, арка, рамка за прозорец. Те добавят завършеност на целия интериор. Независимо какви цветове или подредба, изберете фините детайли от този материал, които са универсални и се вписват във всеки интериор.

връзка с нас