Как да изберем перфектната трапезна маса

Най-добрата маса за хранене е тази, която е добре проектирана, пасва на пространството и отразява личния ви стил. Ето няколко съвета, с които може да въплътите истинско бутиково усещане. 

Точен размер

Много е важно краката на седящите да  могат да се движат свободно и да се поставят един върху друг без ограничения. Някои специалисти препоръчват масата да е фокусът в пространството, около който да се подредят другите мебели и да кореспондира с цялостните интериорни решения.  

Естествени материали

Изборът на материал за вашата маса за хранене може да бъде труден. Трябва да балансирате цената, поддръжката и личния си стил. Най-добрият вариант са мебелите от естествени суровини и по-конкретно – дървото дъб. Това е класика, която придава лукс и уют. Освен това е материал, който издържа на времето и си заслужава инвестицията. Перфектен завършек биха били елементите на дърворезба. Комбинирайте дървото с камък, метал или кожа – тези материали взаимно засилват „топлото“ и съотвтетно „студеното“ си излъчване.

Добрата форма има значение

Квадратните и правоъгълните маси са най-често срещаните, така че там ще намерите повече възможности за избор по отношение на стил, размери и опции за разширяване. Но кръглата или овалната маса може да ви позволи малко повече място и безопасност за придвижване в пространството около нея. Такъв тип маси се препоръчват най-вече за по-тесни и правоъгълни пространства.

връзка с нас