Как да поддържаме масивните дъбови мебели вечни?

Вече сте избрали масивно дърво за част от интериора си и знаете, че тази класика може да остане с векове здрава, за поколения наред. 
Но за да дадем дълготраен живот на мебелите си, е хубаво да ги поддържаме. Ще ви представим стъпките за грижа, които масивният дъб в дома ви заслужава.

·        Опитайте се дървените ви мебели да са изложени на възможно по-малко пряка слънчева светлина. След като дървото е отсечено, слънцето вече не е негов приятел. Хубаво е така да аранжираме пространството, че дъбовата мебел да запази свежия си вид въжможно най-дълго и далеч от лъчите.

·          Премахвайте праха от този тип мебел с микрофибърна кърпа. Няма нужда да използвате много вода при ежедневното почистване –  нека дървото остане сухо във възмпожно най-много сиутации. С годините лакът спира да бъде добър изолатор и крие риск от събиране на влага.

·        Ако замърсяването е по-сериозно, използвайте вода и сапун. Опитайте се да чистите петната преди да са засъхнали. При сухи петна, възможността за увреждане е по-голямо.

·        Когато започнете малко по-сериозното почистване вкъщи, не забравяйте да обърнете внимание на дървените мебели!  „Нахранете“ дървото с олиа и восък! То се нуждае от тези натурални препарати за да поддържа естествения си свеж вид. Когато втривате восък в повъхноста на масивните мебели, намалявате риска от следи от одрасквания.

връзка с нас