Кухнята – душата на уюта

Кухнята може да бъде определена като „душата“ на всеки дом. Спрямо пространството, с което разполагате – тя е уединен семеен кът или мястото, където посрещате гостите си. Но независимо от нейния дизайн и големина, е важно тя да излъчва топлина и уют. Съществуват няколко важни елемента, на които да обърнете внимание преди да предприемете проектирането на мечтаната кухня:

Подходящ плот

Той трябва да е изработен от материали, които са устойчиви на миризми, натиск и ежедневна употреба. Подходящ избор за неговата изработка е дъбът с уникалните си качества като издръжливост и здравина.  Чистият и празен плот е винаги практичен, затова, ако е възможно, избягвайте да го използвате за съхранение на вещи.

Функционални шкафове

Най-добре е върху шкафовете си в кухнята да поставите метални елементи от неръждаема стомана вместо от хром. Помислете за предпочитан стил и дизайн и се обърнете към експертите от Мебелна фабрика „Вълчев“! Важно е пространството около и над кухненския ви плот да бъде добре разпределено, но в същото време и красиво. Ако кухнята ви е  малка – насочете се към модули с повече шкафове. А защо да не вплетете и дърворезба с традиционни български мотиви?

Подбрани мебели

Трапезните маса и столове могат да са с разнообразни форми – кръгли, правоъгълни или елипсовидни. Обзавеждането от дърво се съчетава добре с кожа и дори камък, което дава възможност за различни варианти проекти с личен почерк. Помислете и за ъглови шкафове – идеални са за спестяване на пространство.

връзка с нас