Дърворезбата – езикът на дървото от Възраждането до днес | Мебели от масив


Благодарим ви! Ние ще се свържем с вас.
Съжаляваме! Вашето съобщение не е изпратено.


Дърворезбата – езикът на дървото от Възраждането до днесДърворезбата е занаят, който може да придаде неповторимо излъчване на всяка мебел и интериор. Чрез нея дървото проговаря. Уникална е способността на дърворезбата да се използва в различни аспекти – от иконостаси до елементи в съвременния интериор.

В България този занаят има дългогодишна традиция, като емблематична школа в областта е Тревненската. Тя се развива и затвърждава по време на Възраждането, като отразява духа, красотата и художествените достижения на онова време.

Предаван от поколение на поколение чрез майстори-дърворезбари, занаятът е запазен и до днес и все по-успешно се внедрява в съвременните интериорни решения. Представяме ви работата на Мебелна фабрика “Вълчев”, която отрежда важно място на дърворезбата в мебелния и интериорен дизайн.

При ръчната дърворезба няма елемент, който да се повтори абсолютно с друг, просто защото движението на ръката никога не може да се повтори абсолютно. В дърворезбите личи индивидуалният почерк на майстора, който подчертава излъчването на дървесината.

Нека разгледаме тук.