Модерната класика в интериора – начин на употреба

Модерната класика в интериорния дизайн  е сред тенденциите в дизайна и за 2020-та. Ако бъде подбран правилно и пресъздаден в рамките на собствения ви дом или кабинет, той има неограничени способни за оформяне на запомнящо се оригинално пространство, към което никой няма да остане безразличен. Ето и няколко съвета, с които да постигнете невероятно резултати.

Правилото „80 към 20“

Изберете кой от двата стила ще доминира и следвайте този избор. Всеизвестно правило е, че красотата е в баланса. Ако използвате и двата стила по равно – това по-скоро би намалило ефекта им. Затова нека единият да допълва другия. Ако например, искате да го приложите в трапезарията си и сте избрани модерния дизайн за водещ – една маса от масивно дърво и няколко допълнителни класически елемента биха били достатъчни. Независимо от помещението е важно да добавите „драма“ – смел акцент като дърворезба, произведение на изкуството или атрактивно осветително тяло.

Запазете класическите архитектурни детайли

Не забравяйте, че едно от най-завладяващите предимства на вашия дом често са неговите класически архитектурни детайли. Подчертаването на определящите характеристики на оригиналната сграда е перфектният начин за допълване на всеки модерен интериор. Богато украсени корнизи или класическа облицовка в традиционен цвят – това са ефективни начини да се подчертае автентичната красота на стаята. Въпреки това внимавайте да не прекалите с аксесоарите и струпването – модерният дизайн предполага простор.

Използвайте естествени материали като дърво и камък

Естествените материали са липсващата връзка между модерното и класическото. В кухни и бани, например, настилките от естествен камък могат да осигурят изискан фон за модерни мебели, които да подчертаят очарованието от стария свят. Експериментирайте с твърда дървесина в дневни, трапезарии и спални. Текстурите на подови настилки от твърда дървесина като аранжировки са подходящи за всяка модерна стая, създавайки интересен фон за по-минималистичен дизайн. Добавянето на модерни килими също е чудесен начин да добавите топла чувствителност или поразителна функция към стая с по-класически елементи, доминираща в дизайна.

връзка с нас