Превърнете всяко помещение в мечтаната спалня

Спалнята е задължителен елемент от всеки дом, независимо дали той е къща, апартамент, вила. Макар и да не е “видима”, нейната подредба и фунционинаност са изключително важни за качествената почивка и цялостно презареждане. Затова и е важно цялостният ѝ дизайн да отговаря на помещението и нуждите ви. Ето и няколко лесни съвета, с които да го постигнете:

Правилна подредба

Ако помещението ви е правоъгълно, е препоръчително да сложите спалнята по дължината на стената. Ако помещението достатъчно дълго, добър вариант е да разделите условно помещението с мебел и да обособите различни кътове. Aко стаята е малка използвайте максимално практично стените, като позиционираш на тях рафтове или използваш повече сгъваеми мебели.

Подходящ материал

Най-добрият вариант е да обзаведете спалнята с естествени материали като естествения дъб. Освен че е изключително издръжлив на времето, той е податлив на обработка и мебелите в това помещение може да се превърнат в истинско бижу. Освен това дървото внася неповторим уют и топлина, независимо от цвета си. Съчетават се добре с други естествени материали като текстил и ковано желязо, които имат способността да внесат неповторима романтика. 

Цветовете също имат значение

Цветовете са особено важни за всяко помещение, но при спалнята, те са основополагащи за качествената почивка и уединение. Бялото е универсален цвят, особено, ако са съчетани с мебели в естествени природни цветове като кафяво и зелено, които доказано успокояват сетивата. Има и някои трикове, чрез които да “моделирате” пространството. Например, ако помещението е дълго, боядисайте малките стени в топли тонове, като по този начин, те визуално ще се “приближат” и няма да създават усещане за безкрай.

връзка с нас