„Пътуване по света“ с масивни мебели? Eто как!

Един от най-неприятните аспекти от настоящата криза, освен здравните и икономическите, е невъзможността за пътуване. Всяко посещение на ново кътче – независимо дали природно или историческо, ни обогатява и зарежда по неповторим начин. За да си доставим въпреки всичко тази емоция, може да се обърнем към собствения си интериор:

Екзотичните мотиви са сред тенденциите през 2020

Присъствието на екзотични мотиви е сред водещите тенденции при масивните мебели през настоящата година. Причината е все по-отчетливото глобализиране на обществото. Хората са готови всеки миг да грабят с „пълни шепи“ от красотата на света. Докосването до различни култури влияе и на интериорния вкус. Това е и причината екзотичните мотиви, като например палми, цветя или фигури, да се използват засилено в обзавеждането, особено чрез дърворезбата

Акцент от естествени материали

Има и друг начин да „поканим“ природата у дома. Това става чрез избор на различни акценти от естествени материали. Добър избор е миксът да засегне части от обзавеждането, като маси и столове, рафт или мека мебел. Дъбът се съчетава идеално както с камък, така и с кожа и желязо. За целта може да се насочите към подобна комбинация в цели елементи – например кухненски „остров“ или дори спалня, които ще осигуряват нужната ви хармония в този стрес.

Елементи за разкош

Ако сте ценител на лукса и се вдъхновявате от различни архитектурни решения от света, има лесен начин да ги пресъздадете в собствения си дом. Независимо дали това са антични колони, бароков стил или възрожденски дух – всичко това може да бъде пресъздадено чрез силата и издръжливостта на мебелите от масивна дървесина. Развихрете въображението си и си подарете спокойствие за ума и съзнанието чрез цялостен интериор, който ще ви връща към незабравими моменти, дочаквайки възможността за пътуване.

връзка с нас