Спалня за по-добър сън

Най-важната част от един дом е спалнята. Там прекарваме голяма част от времето си, дори и да не е в активния ни период, и то трябва да е пълноценно, за да сме отпочинали и щастливи през останалата част от деня.

Как да изберем перфектното легло и къде да го позиционираме, за да ни е е перфектно настроението и да преливаме от енергия?

  • Леглото в правилна позиция


Хубаво е леглото да не е близо до вратата – доказано е, че ние хората имаме нужда от сигурност, особено докато спим. Това означава, че трябва да имаме време за реакция, ако някой нахлуе в личното ни пространство. Премахнете телевизора и другите електроники от спалнята! Те разстройват съня, вместо да помагат да заспим.

  • Внимавайте с цветовете


Ако все още се чудите какъв цвят да са завивките или стените на  спалнята, изследване на сайтът Travelodge дава полезен отговор. То показва, че 58% от хората с преобладаващ син цвят в спалните, се чувстват щастливи след като се събудят. Най-добре и дълго спят хората сред зелени и сребристи цветове.

  • Матракът


Матракът е най-важният елемент за добро наспиване. Изследванията показват, че трябва да се сменя на осем години, в името на добрата ни форма и хигиената.

  • Дървена рамка на леглото


И да си дойдем на думата! Металът и талашитът са най-евтините възможни материали за легла, затова и се използват масово. Според Карън Кингстън – автор на статии за здравословен дом, единствено масивното дърво носи спокойствие и сигурност в спалнята. „Дървото е естествен материал и влияе добре на енергийните нива на човек“, е мнението на писателката.
Ние ще допълним, че масивният дъб е и най-здравият материал, на който може да разчитате за спокоен сън! Разгледайте предложенията ни за спални и намерете мечтания комфорт!

връзка с нас