Стълбището – шик и романтика във всеки дом

Стълбите са неразделна част от всеки дом, който има повече от едно ниво. Различните му видове осигуряват специфична визуална представа. Техният дизайн се планира още при проектирането на жилището и са чудесен акцент за шик, романтика и луксозно, нестандартно излъчване. Вижте и няколко идеи: 

Разделено стълбище

То е олицетворението на истинския лукс в интериора. Обикновено използвано на входа на много грандиозни и просторни жилища. То придава размах в дизайна на помещението, “отваря” пространството и прави прекрасно първо впечатление. За да засилите този ефект, най-подходящият материал е масивното дърво. Може лесно да подчертаете естествената му красота с дърворезба или да съчетаете с други естествени материали, като желязо. 

 Право стълбище 

То е най-често срещаният и достъпен тип. Дизайнът с права линия означава, че стълбището не се нуждае от специална опора и трябва да бъде прикрепено само в горната и долната част. Този тип стълбище позволява и по-лесен монтаж на парапети. Един от най-подходящите материали за постигане на невероятен и красив резултат е масивното дърво. 

Спираловидно стълбище 

Макар и идеални за по-тесни пространства, спираловидните стълбища все още се считат за по-модерно решение. Обикновено те се състоят от централен стълб, към който са прикрепени всички излъчващи стъпала. Поради естеството си на контакт, те обикновено се намират във вили, къщи за гости или компактни градски жилища. Ако сте избрали да са дървени, може да ги съчетаете с метал или дърворезба, което да ги превърне в основен акцент от дизайна на вашия дом. 

връзка с нас