Съвети за уютна и практична рецепция

Зад успешното управление на всеки хотел стоят безкрайно много детайли, които остават скрити за крайния клиент. Но това, което винаги се забелязва, е рецепцията и фоайето. Тя може да бъде определена като „визитката“ на вашия хотел. За да заработи за вас още преди срещата със служителите, е важно това пространство да впечатлява със стил и внимание към детайла. 

Ето на какво трябва да обърнете особено внимание:

Осветлението

На първо място тя трябва да е добре осветена – трябва да се търси баланс между достатъчно силното осветление и меката светлина. Може да помислите за регулиращи се осветителни тела, чрез които сами да задавате атмосферата около вашата рецепция. Това пространство трябва да излъчва индивидуалност и уют и посетителите да искат да прекарват повече време във вашето фоайе, което ще им помогне да се обвържат емоционално с целия ви обект, още от самото начало.

Практичност и устойчивост

Независимо от стила на хотела – модерен, традиционен, ретро или минималистичен, рецепцията трябва да бъде практична. Помислете за широки и гладки плотове, предвидете и достатъчно пространство зад рецепциониста, както и място за поставяне на техника. Избраният материал е нужно да бъде устойчив и по възможност от естествени материали – добър вариант за това е дървесината от дъб.

Уникалност

За повечето посетители, рецепцията е естествена част от интериора и първото място, към което се насочват, но за вас то трябва да е „отражение“ на вашите идеи и послания. Дизайнът на рецепцията не бива да е претрупан, но в същото време трябва да е атрактивен.

Какъв по-добър начин да бъдете уникални, ако поръчате изработка по индивидуален проект? С мебелна фабрика „Вълчев“, ще може да се насладите на стил и функционалност в едно.

връзка с нас