Таван, от който няма да свалите поглед

Подготвяте ново жилище или сте в процес на обнвяване на старото? Има един елемент в итериорния дизайн, който често подценяван, всъщност е един от най-важните, а именно – таванът. При правилен подход той може да  носи истинко бутиково усещане като неизменна част от цялостните интериорни решения.

Дърво – класика и лукс

Естественият дъб, използван за общивки на тавана, носи усещане за благородство, вкус и отношение. Може да го използвате като за цялата площ, така и за отделни сегменти. Освен това този материал е подходящ както за класически интериор със състарени греди, така и за по-модерни решения като скандинавския или винтидж интериор. 

Екологичност и безопасност

Освен красота, таваните от дърво има и редица ползи. Например, те продължават да „дишат“ с времето като нормализират влажността и климатичното състояние в помещенията и ги правят по енергийно ефективни. Освен това, таваните, изработени от естесвен дъб са екологични и безопасни за здравето и придават ненадминат уют и бутиково усещане, поддържат и шумоизолоцията.

Подходете с размах

Таванът е елемент, към който може да приложите истински голям размах с внимание към детайла. Дърворезбата, например е чудесен начин да превърнете тавана в шедьовър. Много е важно да съчетаете с цялостното обжавеждане – добър интериорен подход би бил да създадете контраст между пода и тавана. Все по-популярно напоследък е и използването на огледала, които разширяват пространството. Наблегнете и на вграденито осветление.

връзка с нас